راهنمای طراحی داخلی, فضاهای داخلی, مصالح طراحی

9 پیشنهاد جذاب برای جداسازی فضا با پارتیشن

انواع پارتیشن در دکوراسیون داخلی

اگر به دنبال سر و سامان دادن به دکوراسیون داخلی خانه یا محل کار هستید، قطعا یکی از گزینه‌های پیشه رو، جداسازی فضاها با دیوارهای جداکننده است. در ابتدا لازم است بدانیم پارتیشن جداکننده فضا، چیست و در کجا استفاده می‌شود؟ جداسازی فضا با پارتیشن، برای فضاهای بزرگ، به منظور تقسیم کاربری و حفظ حریم فضاهای مختلف، بسیار مهم است. البته در فضاهای کوچک، با استفاده از پارتیشن یا دیوارجداکننده، به شرط رعایت اصول دکوراسیون داخلی، قطعا به حفظ حریم شخصی و ایجاد دکوری زیبا در خانه یا محل کار کمک می کند.

برخی از نقشه یا پلان‌های ساختمان، مخصوصا در فضاهای کوچک، به صورت باز و بدون محدودیت یا دیوار داخلی، طراحی می‌شود. هرچند که در اینگونه موارد، انتخاب و چیدمان مبلمان برای شما راحت‌تر است، اما در عوض، برای داشتن دکوراسیون شیک با بهره وری بالا، تعریف فضا، امری ضروری می‌باشد. با استفاده از پارتیشن، به عنوان تقسیم کننده فضا، به راحتی می‌توان اینکار را انجام داد. جداسازی فضا با پارتیشن در فضاهای کوچک، نباید دید بصری را محدود کند، بلکه در این موارد، استفاده از پارتیشن شفاف و باز توصیه می شود. در ضمن، دیوارجداکننده با رنگ‌های تیره و صفحات یکنواخت، برای فضاهای بزرگ استفاده می‌شود.

نوع مبلمان، به تنهایی معرف فضا است، ولی استفاده از عنصری که بتواند حریم فضا را مشخص کند، علاوه بر سر و سامان دادن به محیط، از لحاظ بصری نیز، در زیبایی دکوراسیون خانه، تاثیرگذار است. پارتیشن یا دیوارهای جداکننده در انواع و اقسام مختلف وجود دارد، تا انتهای مقاله با ما باشید تا بهترین نوع پارتیشن جداکننده فضا را، متناسب با نوع و سبک دکوراسیون خود در طرح و رنگ‌های متفاوت، انتخاب کنید.

تقسیم بندی فضا با پارتیشن در دکوراسیون داخلی :

1- بلوک های طرحدار

یکی از متداول‌ترین تقسیم کننده‌های فضایی یا پارتیشن، بلوک‌های طرحدار است. در بیشتر موارد از این بلوک‌های طرحدار، در نمای پروژه‌های معماری برای ایجاد نور و سایه‌های مختلف و زیبا استفاده می‌شود. طرح و رنگ و نقش بلوک‌ها بسیار بالا و قابل تغییر است. جدا از اینکه نور را عبور می‌دهد، بخاطر طرح‌های مختلف، سایه‌های زیبا و بی‌نظیری را در محیط ایجاد می‌کند. برای تقسیم فضاها از این نوع پارتیشن، در اندازه و ارتفاع‌های مختلف می‌توان استفاده کرد. در تصاویر زیر نمونه‌های کاربرد بلوک‌های طرح‌دار را، برای جداسازی فضای خواب و مطالعه می‌بینید. در هتل‌ها نیز، این جداکننده فضا در لابی بسیار پرکاربرد است.

2- قطعات چوبی در برش های عمودی و افقی

از نظر معماری، یکی از جذاب‌ترین انواع تقسیم بندی فضا با پارتیشن، همین برش‌های عمودی و افقی چوب است. چراکه عبور هوا و نور، کامل صورت گرفته و پوشش کمی دارد و فضای کمتری اشغال می‌شود. چوبی که برگرفته از طبیعت است، به فضا هویت می‌دهد و دکوراسیون را شیک و زیبا می‌نماید. البته همانطور که پیش‌تر هم توضیح داده شد، مهم ترین نکته، انتخاب مناسب پارتیشن با توجه به سبک دکوراسیون داخلی است. در تصاویری که مشاهده می‌کنید، فضای ناهارخوری یا اتاق‌خواب با استفاده از همین تکنیک بسیار زیبا، مجزا شده اند.

جداسازی فضا در اتاق خواب

3- پانل‌های شیشه ای

پارتیشن جداکننده فضا در نوع پانل‌های شیشه‌ای، طرفداران زیادی دارد. احتمالا با آن‌ها مواجه شده‌اید، مخصوصا در دفاتر کار از آن استفاده می‌شود. پانل‌های شیشه ای با توجه به کاربرد فضا، شفاف، نیمه شفاف یا مات، انتخاب می‌شود. برخی از آن‌ها، ساده یا قاب دار است که در تصویر نمونه‌های مختلف آن را می‌بینید. در دکوراسیون داخلی، اگر اتاقی نورکافی نداشته باشد، به‌ کار بردن بلوک‌های شفاف بسیار کمک کننده خواهد بود، البته به شرطی که مسئله حفظ حریم خصوصی مطرح نباشد. اما بهترین پیشنهاد، کاربرد این پانل‌های زیبا، برای تقسیم بندی فضای خانه است. حتی برخی برای تنوع در استفاده از این پارتیشن جذاب، از برچسب های رنگی و طرح‌دار روی شیشه استفاده می‌کنند، در نتیجه عبور نور، سایه‌های رنگی و جذابی را در فضا ایجاد می‌کند.

4- شلف یا قفسه بندی

یکی از پیشنهادهای جذاب برای فضاهای کوچک، جداسازی فضا با پارتیشن به وسیله قفسه یا شلف است. در این صورت، با یک تیر، دو نشان زده اید، اولا تعریف فضایی صورت گرفته و قفسه به عنوان دیوارجداکننده می باشد، دوما فضای ذخیره و دکوری در اختیارتان قرار می‌دهد. در نتیجه فضای بیشتری برای ذخیره سازی خواهید داشت یا به عنوان دکور استفاده می‌کنید.

 

 

 

 

5- پرده، پارتیشن همیشگی

ملموس‌ترین و در دسترس‌ترین تقسیم کننده فضا، پرده است. همیشه از این روش برای جداسازی فضا استفاده می شود. روشی راحت و مقرون به صرفه است. البته امروزه با تنوع پرده در مدل‌های مختلف، دایره انتخاب وسیع‌تری پیش روی شما وجود دارد. پرده، یک پارتیشن متحرک است، به راحتی باز و بسته می‌شود و فضای متفاوتی را در اختیارتان قرار می‌دهد.

6- پارتیشن متحرک آماده

برای جداسازی فضا با پارتیشن، اولین راهی که به ذهن می‌رسد، خرید این نوع از پارتیشن متحرک موجود در بازار است. در طرح و رنگ‌های مختلف ارائه می شود و برای ایجاد فضای نیمه خصوصی مناسب است. البته بیشتر مناسب رستوران، اداره و فضاهایی از این قبیل است. برای تقسیم فضا خانه بهتر است از پارتیشن‌های جذاب تری استفاده کرد.

7- پانل های تاشو یا آکاردئونی

پارتیشن تاشو، مثل پرده برای جداکردن فضا عمل می‌کند، اما برای استفاده به عنوان دیوارجداکننده، دقت کنید که فضای بیشتری اشغال می‌نماید. در نتیجه برای محیط‌های بزرگ، پارتیشن آکاردئونی توصیه می‌شود. این پارتیشن متحرک در ابعاد و جنس‌های مختلف قابل سفارش است و برای باز و بست، مقداری فضا را درگیر می‌کند.

جداکننده فضا

8- پانل دوار


وقتی که فضای کافی دارید و قدرت مانور بیشتر است، برای تقسیم بندی فضا با پارتیشن در دکوراسیون داخلی، از پانل دوار استفاده کنید. این پانل دوار برای حرکت، نیاز به فضای کافی دارد. صفحات به صورت چرخشی جابه‌جا شده و فضای جذاب و سایه‌های متفاوتی را به ارمغان می‌آورد و همین مورد، باعث زیبایی فضا می‌شود. با توجه به محل کاربرد آن، در ابعاد و اندازه‌های متفاوت قابل سفارش و نصب است.

9- قاب فلزی یا چوبی طرحدار


قاب‌های فلزی یا چوبی، در جداسازی فضا، بسیار کمک می‌کند. این نوع از پارتیشن، دارای تنوع بسیار زیبا و جذابی است، به راحتی در دسترس است و متناسب با سبک دکوراسیون هماهنگی صورت می‌گیرد.

حالا که با انواع و اقسام پارتیشن جداکننده فضا آشنا شده‌اید، بهتر می‌توانید برای دکوراسیون خانه یا محل کارتان تصمیم بگیرید. جداسازی فضاها با استفاده از پارتیشن، راه حلی کاربردی و آسان برای ساماندهی دکوراسیون داخلی است. شما چه روشی را برای تقسیم بندی فضای خانه، پیشنهاد می‌کنید؟ بهترین روش تقسیم بندی فضا با پارتیشن، روش متناسب با سبک دکوراسیون است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *